У столичному міжнародному університеті (КМУ) відбулася міжнародна науково-практична конференція «Українська журналістика в контексті світової». Її організатор — Інститут журналістики та телемистецтва (директор професор Тетяна Ковтун) в рамках поважного зібрання провів засідання «круглого столу», на якому поділилися особистим досвідом, проблемами сучасної журналістики відомі «акули пера» провідних ЗМІ.

Розмова, як на мене, була корисною і теоретикам, і практикам і, що найважливіше — студентам інституту. Голова оргкомітету конференції Галина Назаренко, завідувач кафедри, професор зазначила: «У юнаків і дівчат є чудова можливість вчитися майстерності в авторитетних виданнях і було б грішно не скористатися такою нагодою». Не знаю, чого у нас можуть вчитися зарубіжні представники мас-медіа, знаю, чого в них не слід запозичувати. Хоча в останні роки поведінка окремих колег схожа на безвідповідальні «атаки» політиків. Наче в численних вузах, де готують нашого брата, геть забули про етику журналістів, а вчать лише заробітчанства.

Такі ось, зокрема, думки навіяв «круглий стіл», на якому обговорювалися актуальні питання «четвертої влади». Молодь, як мені здалося, прислухалась до сивочолих. На зібранні були, до речі, презентовані пілотний проект газети КМУ «Штопор» і книга Андрія Чирви «Журналіст».