Тепер слово за ліверпульцями

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 25 квітня.

«Челсі» (Англія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0. Лондон. Стадіон «Стемфорд Брідж». 39 483 глядачі. Гол: Джо Коул, 29.

«Челсі»: Чех, Паулу Феррейра, Рікарду Карвалью, Террі, Ешлі Коул, Мікель, Лемпард, Макелеле, Джо Коул (Райт-Філліпс, 85), Шевченко (Калу, 78), Дрогба. Тренер — Жозе Мауріньо.

«Ліверпуль»: Рейна, Арбелоа, Каррагер, Аггер, Ріісе, Джеррард, Хабі Алонсо (Пенант, 82), Маскерано, Зенден, Белламі (Крауч, 56), Кейт. Тренер — Рафаель Бенітес.

Не приховуватимемо, що всі ми чекали м’яча, забитого Андрієм Шевченком. Це стало б його шістдесятим влученням у єврокубках. Український форвард вийшов у стартовому складі, був доволі активний і націлений на жорстку боротьбу. Хоча моментів у нього було не так уже й багато.

Утім, і одного б вистачило для досягнення мети. Скажімо, такого, котрий виник на 15-й хвилині, коли Андрій пробив з розвороту метрів із двадцяти. Але м’яч пролетів над хрестовиною. Та, хоч би там що, але свій посильний внесок у загальну перемогу Шевченко зробив.

У першому таймі ініціативою володіли господарі. Це й дало змогу лондонцям забити вирішального м’яча. Джо Коул скористався передачею Дідьє Дрогба і, стелячись по газону, проштовхнув м’яча у ворота суперника.

Після перерви обидві команди продемонстрували суто британський стиль гри, виконуючи багато навісних передач, ударів здалеку, але насамперед дбали про щільну оборону.

У середині тайму завдяки активнішим діям привабливішим був «Ліверпуль». Однак під завісу зустрічі «Челсі» знову мав помітну перевагу і міг збільшити рахунок завдяки ударам Дрогба і Коула.

Склалося враження, що ліверпульців такий результат цілком влаштував. Адже за тиждень уже вони виступатимуть у ролі господарів і постараються взяти реванш і домогтися успішного підсумку.

«Крайніх» побільшало

У клубах української вищої ліги останнім часом спостерігається дивна епідемія: з посад знімають тренерів. Першою жертвою обставин став Сергій Ященко — тепер уже колишній наставник запорізького «Металурга». Після домашньої поразки «Карпат» від «Таврії» звільнили Олександра Іщенка (це при тому, що львів’яни посідають пристойне шосте місце в турнірній таблиці). Сумна доля спіткала Івана Балана з маріупольського «Іллічівця». Хто наступний?..

Звідусіль

Баскетбол. Кубок України. Фінал. БК «Київ» — «Азовмаш» (Мвріуполь). 75:65. Матч за третє місце. «Хімік» (Южний) — «Черкаські мавпи». 86:69.

Теніс. Лондон (Велика Британія). Тут відбулося жеребкування матчів плей-оф у другій Світовій групі Кубка Федерації. Суперницями збірної України стала команда Австралії. Матч відбудеться 14—15 липня 2007 року на Зеленому континенті.

Збірна Австралії бере участь у розіграшу Кубка Федерації з 1963 року. Сім разів вона вигравала головний приз (востаннє 1974 року). На цей момент у розіграшах цього престижного турніру австралійки провели 153 матчі (111 перемог, 42 поразки).

Сучасна тенісна дружина Австралії цього року повернулася до другої Світової групи (у 2005, 2006 роках австралійки змагались у зональному турнірі). Свій останній матч на рідних кортах австралійки провели у 2003 році. На «харді» вони переграли збірну Колумбії — 3:2.

У матчі проти Австрії (рахунок — 1:4), що відбувся минулих вихідних, у заявці збірної Австралії були: Саманта Стосур (23 роки, № 28 в одиночному рейтингу WTA, № 2 у парному рейтингу WTA), Ніколь Пратт (34 роки, 43—33), Алісія Молік (26 років, 60—58), Рене Стаббс (36 років (№7 в парному рейтингу WTA, не має одиночного рейтингу).

Серед тих, хто може з’явитися у збірній Австралії в поєдинку проти українок, — Кейсі Деллаква (№ 130 в одиночному рейтингу WTA), Монік Адамчак (194), Софі Фергюссон (229).