Саме стільки часу є в Конституційного Суду відповідно до його ж регламенту для прийняття рішення по конституційності указу Президента. Але, як зазначив суддя КС В. Пшеничний, з такими темпами навряд чи суд вкладеться в ці терміни.

За повідомленням УНІАН, представник Президента у КС В. Шаповал просив суд визначити шляхом обговорення і прийняття ухвали, чи є матеріалом справи стенограма відкритого усного судового засідання і чи мають право знайомитися з нею сторони—учасники процесу щодо конституційності указу про розпуск парламенту. Приводом для цього клопотання стали слова судді КС В. Пшеничного, який висловлював незгоду з тим, що на ім’я голови суду надійшов лист від секретаріату Президента з вимогою надати для ознайомлення стенограму судового засідання від 17 квітня. Разом з тим В. Пшеничний наголосив, що з боку Президента України на суд ніхто тиск не чинить. Суддя-доповідач Сюзанна Станік запропонувала оприлюднити у відповідних засобах масової інформації всю стенограму судового засідання після його завершення.

Щодо часу заключного виступу сторін, то з цього приводу, на момент підготовки номера газети, судді КС ще не визначилися.

У засіданні брали участь 17 суддів КС (суддя В. Іващенко відсутній з поважних причин). Також були відсутні один із авторів подання, народний депутат Ю. Мірошніченко (через хворобу), представник Верховної Ради у КС Я. Мендусь, представники Кабміну в КС О. Лукаш і П. Кондик. В. Німченку було запропоновано відповісти, замість О. Лукаш, на запитання, які виникнуть у суду, якщо він має бажання й можливості. Зі свого боку, В. Німченко погодився відповідати на ті запитання, які судом раніше не ставились.