Хокей. Учора до Москви прибула національна збірна України. Завтра вона матчем проти команди Фінляндії стартує в черговому чемпіонаті світу у вищій лізі. А напередодні від’їзду до столиці Росії наша команда провела тренування на арені Льодового палацу «Авангард». Це заняття було відкритим для представників ЗМІ.

Після його завершення гравці і тренери мали зустріч із керівниками Федерації хокею України: її президентом Анатолієм Брезвіним, віце-президентами Вадимом Сисюком, Євгеном Імасом, Володимиром Ромашком, Анатолієм Найдою і Володимиром Бороденком. Прозвучали напутні слова, побажання успішного виступу й виконання поставленого завдання на світовій першості.

А потім відбулася прес-конференція. Там до керівників ФХУ приєднався тренер збірної Олександр Сеуканд. Звертаючись до журналістів, Анатолій Брезвін зосередив увагу на такому: «Вихід на новий рівень українського хокею неможливий без піднесення дитячо-юнацького спорту. Збірна — то верхівка піраміди. Ми йдемо шляхом поступового розвитку матеріально-технічної бази наших шкіл і навчання тренерів. Але сьогодні дуже важливо, як виступить головна команда країни. Ми — у непростій групі: з росіянами, фіннами й данцями. Однак можемо здивувати хокейний світ за рахунок настрою та самовіддачі кожного гравця.

Спасибі тим, хто приїхав підтримати збірну. Стосовно тих, хто відмовився, я спілкувався з представниками Федерації хокею Росії. Тож усі наші легіонери, в принципі, могли приїхати до національної команди. Все залежало від їхнього бажання. Зрештою, вони прислухалися до думки своїх агентів, керівників клубів і вирішили не їхати на ЧС-2007».

Олександр Сеуканд оголосив склад збірні України, котра виступатиме на московському чемпіонаті світу. Воротарі: Ігор Карпенко («Динамо», Білорусь), Олександр Федоров («Хімволокно», Білорусь); оборонці: Сергій Климентьєв («Авангард», Росія), Андрій Срюбко («Дмитров», Росія), Віталій Люткевич («Керамін», Білорусь), В’ячеслав Тимченко, Денис Ісаєнко (обидва — «Гомель», Білорусь), Олександр Побєдоносцев («Хімволокно»), Юрій Наваренко («Вітебськ», Білорусь), Юрій Гунько («Сокіл», Київ); нападники: В’ячеслав Завальнюк («Металург», Магнітогорськ, Росія), Дмитро Цируль («Хімік», Росія), Віталій Доника («Нафтовик», Росія), Валентин Олецький («Гомель»), Роман Сальников («Керамін»), Олександр Матерухін («Хімволокно»), Олег Шафаренко («Динамо», Білорусь), Віталій Семенченко («Юність», Білорусь), Артем Гніденко («Вітебськ»), Олександр Матвійчук, Василь Бобровников (обидва — «Сокіл»), Сергій Харченко («Халл», Велика Британія). Запасними до Москви вирушили воротар Вадим Селіверстов («Беркут», Бровари), оборонець Олег Благий та нападник Олександр Бобкін (обидва — «Сокіл»).

Генеральний менеджер збірної — Василь Фадєєв, асистенти тренера — Анатолій Степанищев, Валерій Ширяєв та Юрій Шундров.