На святкування Дня міста буде витрачено 5,5 млн. грн.

Саме такі кошти передбачені на цей захід у бюджеті столиці. Претендентів на їх освоєння КМДА не називає, посилаючись на конфіденційність інформації до оприлюднення результатів тендера. Голова тендерного комітету міської держадміністрації Людмила Тимошенко лише повідомила, що переможець стане відомий у травні.

Однак деякі ділові столичні видання дійшли висновку, що основним претендентом на організацію Дня міста є компанія «Київконцерт», яка організовувала таке свято торік. Саме підприємство не дає жодних коментарів — ані про кошторис свята, ні про можливих спонсорів, ні про рентабельність цього бізнесу.

Натомість не мовчать представники опозиційних партій у Київраді. Вони вважають, що сума для святкування Дня міста завищена вп’ятеро: торік на це було спрямовано 450 тис. грн. Депутати посилаються на кошти, витрачені на здійснення інших таких заходів: День Перемоги обійшовся киянам у 800 тис. грн., Новий рік — у 1,2 млн. грн. Вони вважають, що реальні витрати на проведення таких свят не перевищують 1 млн. грн., а чимало підприємств і самі готові платити, адже вони зароблятимуть на рекламі.

За традицією у День Києва в столиці проводяться спортивні змагання та концерти на майдані Незалежності, Європейській і Михайлівській площах. Цьогорічна програма 26—27 травня передбачає, зокрема, святкування в Музеї народної архітектури і побуту в Пироговому. Відбудуться також фестиваль феєрверків, запускання повітряних зміїв, змагання ролерів.