Учора Конституційний Суд України продовжив розгляд справи за поданням 53 народних депутатів про відповідність Конституції Указу Президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».

Водночас на засіданні суду через хворобу відсутній один із уповноважених представників суб’єкта на конституційне подання 53 народних депутатів України Юрій Мірошніченко.

На запитання суддів КС відповідав представник Верховної Ради України у Конституційному Суді Анатолій Селіванов, який у суботу виклав свою позицію. Але А. Селіванов відмовився давати відповідь на низку запитань судді Володимира Кампо, мотивуючи тим, що «В. Кампо вже висловив свою позицію відносно конституційності указу». На що суддя сказав, що це не відповідає дійсності. Однак А. Селіванов вдруге відмовився відповідати. Проте на запитання інших суддів відповіді давав.

Крім цього, суддя Конституційного Суду В. Кампо запропонував КС припинити слухати справу щодо указу Ющенка через невідповідність конституційного подання вимогам Конституційного Суду, непідвідомчості цього подання Конституційному Суду.