На стадіоні «Арена Львів» відбулися матчі фінальної частини в Україні найбільшого у світі футбольного чемпіонату для дітей 10—12 років — «Кубок Націй Данон». Змагалися команди зі Львова, Нової Каховки, Кременчука, Дніпропетровська, Сум, села Брошнів (Івано-Франківська область) та смт Теофіполя (Хмельницька область), котрі виборювали звання найсильнішого в країні.

Щасливим володарем заповітної путівки на всесвітній фінал до Бразилії стала ЗОШ №141 (Дніпропетровськ), котра стартує в турнірі 16 листопада нинішнього року. Українські хлопчаки разом з однолітками із понад 30 країн розпочнуть змагання за омріяний приз.

Дмитро Трикоз, тренер команди ЗОШ №141: «Перемога на такому рівні — це найбільше наше досягнення. Ми щиро вірили у свої сили, довго і наполегливо тренувалися, подолали численних конкурентів у відбірних матчах та півфінальних іграх і, нарешті, ми у фіналі! Сказати, що ми на сьомому небі від щастя, — це не сказати нічого! Величезне спасибі організаторам за неймовірну можливість та подароване свято для наших дітей! Україно, вболівай за нас у Бразилії!»

Найбільшим досягненням за 12 років участі юних українців у цьому турнірі стало третє місце, яке виборола команда з Кременчука 2000 року у Франції. Під час фіналу в Південній Африці у 2010 році учні львівської школи №73 посіли почесне п’яте місце серед 40 команд.

Сподіваємося, що нинішній рік принесе нам ще більше успіхів. Мріємо, що хлопчики з Дніпропетровська підкорять Бразилію й отримають заповітний Кубок із рук легенди світового футболу — Зінедіна Зідана!

Фото Євгенія КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).