Учора по обіді Кабінет Міністрів зібрався на екстрене засідання, на яке було винесено питання про стан правопорядку в державі. У його роботі також узяв участь Голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Премєр-міністр Віктор Янукович наголосив на неможливості використання правоохоронних органів для врегулювання політичних конфліктів. «Головне занепокоєння викликає притягнення правоохоронних органів для тиску на інші органи державної влади», — сказав премєр. А коментуючи свою чергову зустріч із Президентом України, зауважив, що головна мета досягти громадського спокою.

У свою чергу, глава парламенту знову підкреслив, що нинішній політичний конфлікт «штучно створений», а головне в його розвязанні не виходити за межі Конституції, керуватися не емоціями, а лише законами, бо за відхід від Основного та інших законів рано чи пізно доведеться відповідати. Як приклад «абсолютного ігнорування Конституції» О. Мороз назвав твердження про те, що нині в Україні вже начебто немає парламенту, бо видано указ про його розпуск. Голова Верховної Ради нагадав статтю 90 Конституції, згідно з якою повноваження Верховної Ради припиняються після складання присяги новообраним складом парламенту, і таким чином реалізується принцип безперервності влади. А на заяви народних депутатів від опозиційних фракцій про складання своїх повноважень О. Мороз відреагував знову-таки цитуванням Конституції, статті 81, а також такими словами: «Не хочеш бути депутатом пиши заяву, і на це місце із задоволенням прийдуть інші кандидати зі списку».

«Парламент нікому своїх повноважень не передає, наголосив Голова Верховної Ради. Парламент працює і працюватиме, подобається це комусь чи ні». О. Мороз також закликав правоохоронні органи працювати у межах Конституції і не застосовувати силу. А компроміс у розвязанні політичної кризи знайти шляхом переговорів, дочекавшися рішення Конституційного Суду і без тиску на КС. «Треба заспокоїтися, домовитися і знайти оптимальне рішення для України, для суспільства. Іншого виходу немає», — переконаний глава парламенту.

А керівник уряду доручив членам Кабінету Міністрів подбати про спокій і громадський лад на травневі свята: «На цей час нам треба буде встановити порядок, який забезпечував би безперервну роботу уряду, щоб ми на ці дні мали вартових».