Заступник голови Центральної виборчої комісії Марина Ставнійчук назвала три причини, які не дали змоги Центвиборчкому зареєструвати кандидатів від політичних сил в окружні виборчі комісії. Як повідомила М. Ставнійчук в інтервю журналістам, перша причина полягає в тому, що до ЦВК на час завершення терміну висування кандидатів у члени окружних комісій надійшли подання лише від двох учасників виборчого процесу — «Нашої України» і БЮТ. І, за словами заступника голови ЦВК, якісний склад подань був незадовільний, бо заяви на членство в окружкомах «були написані двома-трьома руками», а закон вимагає власноручного написання заяв кандидатами.

Другою причиною стало те, що на момент розгляду подань до ЦВК надійшло рішення суду, яке заборонило будь-які дії з організації виборів. Третя причина полягає в самому законі про вибори, де нечітко виписано процедуру формування окружних виборчкомів під час проведення дострокових виборів.

Водночас М. Ставнійчук зазначила, що ЦВК зацікавлена у проведенні виборів у правовому полі: «Ми як ніхто зацікавлені, щоб процес виборів відбувався на законних конституційних принципах».