Коли ми запитали 13-річного Віктора Шилана, який мешкає з дідусем та бабусею у селі Устя Корецького району, чи не боявся він рятувати 40-річного односельця, той відповів:

У той момент я сумнівався, що зможу його витягнути з води. Але подумав: мене ж буде совість мучити за те, що не врятував. Та й не хотів, щоб діти дядька Юрія росли сиротами, як я...

Біда нагодилась раптово. Сорокарічний Юрій переправляв власним човном людей через річку, а коли заходився витягувати його на берег, послизнувся і опинився у воді. Стрімка течія одразу підхопила чоловіка. Холодна вода та мокрий одяг миттю скували тіло Юрія. Сили дуже швидко залишали чоловіка. Саме у цей момент потопаючого побачив з берега місцевий восьмикласник Віктор Шилан і, оцінивши ситуацію, кинувся на допомогу. В цьому місці через річку проходив підтоплений понтонний міст. Вибігши на середину, хлопчина ліг на нього. А коли потік проніс потопаючого повз міст, «виловив» Юрія і сантиметр за сантиметром (вагові категорії не ті) почав витягувати майже непритомного дорослого з холодної води. А далі до порятунку підключились односельці, медики.

Рівне.

На знімку: юний рятувальник Віктор Шилан із села Устя Корецького району.

Фото автора.