Міністерство освіти і науки провело Всеукраїнську нараду, на якій йшлося про сучасні телекомунікаційні технології і проблему насильства в учнівському середовищі в рамках підготовки до проведення спільної колегії МОН та Міністерства внутрішніх справ.

Ініціатором заходу виступив Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи.

Учасники дискусії, серед яких були вчені, представники регіональних психологічних служб, батьківських комітетів, учнівського самоврядування говорили про вплив компютерних ігор, реклами, високотехнологічних засобів комунікації на психіку і свідомість дітей. Зокрема, йшлося про феномен насильства і загрозу його впливу на формування особистості; причини і наслідки поширення цього явища і профілактичну роботу психологів та реабілітацію постраждалих.

Насамкінець учасники «круглого столу» виробили пропозиції з активізації громадськості, підвищення психологічної безпеки інформаційного простору тощо.

Отримай і розпишись

Міністр транспорту та звязку Микола Рудьковський запровадив стипендії для кращих студентів галузевих університетів.

Стипендіальна підтримка активізує розвиток студентської науки у вищих навчальних закладах, стане стимулом для участі студентів в наукових дослідженнях.

Міністерство освіти і науки України вітає ініціативи, які заохочують творчі здібності студентської молоді, сприяють розвитку інтелектуального потенціалу майбутніх фахівців.

Сьогодні 1300 студентів українських ВНЗ отримують стипендії Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Тільки факти

Торік зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) охопило 41 818 учнів, тобто майже кожний десятий випускник став учасником тестування. Для проведення ЗНО було задіяно 178 пунктів.

Під час вступу до вищих навчальних закладів 20 тисяч учасників тестування-2006 скористалися сертифікатами, виданими Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Зовнішнє незалежне оцінювання-2007 буде значно масштабнішим. За оцінкою спеціалістів, у ньому візьмуть участь 117 000 випускників ЗОШ, що втричі більше, ніж торік. Відповідно кількість тестувань збільшиться до 240 000.

ЗНО проходитиме у Києві, Львові та Харкові, у Львівській та Харківській областях.

В УЦОЯО працює «гаряча» телефонна лінія (тел. (044) 223-20-46), оператори якої надають детальні розяснення про правила, порядок і процедуру оцінювання якості освіти.