Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вчора під час зустрічі з представниками ЗМІ у приміщенні інтернет-видання «Обоз» поділився враженнями від подій у Кардіффі, де Україна і Польща стали господарками Євро-2012. Він навів головні аргументи, які дали можливість здобути цю перемогу. До речі, за Україну і Польщу проголосували вісім членів виконкому УЄФА з одинадцяти, котрі брали участь у засіданні.

На думку пана Томенка, вже сьогодні потрібно створювати оргкомітет на урядовому рівні, котрий розпочав би координувати дії.

Заступник Голови Верховної Ради вважає, що не варто відкладати в довгу шухляду складання пятирічного плану. Перше питання, як на нього, визначитися з тим, які автошляхи будуть пріоритетні. Йдеться про ті, якими пересуватимуться вболівальники. Друге реконструкція аеропортів на суперсучасному рівні в Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, де відбуватимуться матчі чемпіонату Європи. Чимало завдань належить розвязати в галузі туризму. Це готелі, ресторани, музеї, концерти тощо. «Щоб люди добре відпочили і залишили гроші», — сказав пан Томенко.

Особливу увагу він звернув на проблеми столиці. А якщо конкретніше, то найбільше сьогодні непокоїть ситуація із стадіоном, на якому має відбутися фінальний поєдинок Євро-2012. Є два варіанти його реконструкції. Один з них викупити в бізнесу споруду, яка зводиться на площі перед стадіоном. І знести. Або залишити і використати як автопаркінг. Затим зменшити кількість місць на самому стадіоні з 86 тисяч до 50 тисяч. Нарешті є ідея збудувати новий стадіон десь на околиці Києва поблизу станції метро. В інших містах таких проблем немає.