Футбол. Кубок країни. 1/2 фіналу. Перші матчі. 18 квітня.

«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ). 0:1. Гол: Мілевський, 76.

«Металіст»: Горяїнов, Бабич, Ганчаржик, Валяєв, Діденко (Давидов, 75), Слюсар (Антонов, 46), Обрадович, Рикун, Папа Гуйє (Данилов, 57), Девич, Бордіян.

«Динамо»: Шовковський, Гіоане (Корреа, 68), Клебер (Туре, 81), Ротань (Чернат, 73), Михалик, Гусєв, Мілевський, Несмачний, Ващук, Родріго, Маркович.

«Шахтар» (Донецьк) — «Таврія» (Сімферополь). 0:0.

«Шахтар»: Вірт, Сона, Чигринський, Гюбшман, Шевчук (Гай, 66), Левандовський, Матузалем, Фернандіньйо, Жадсон (Воробей, 78), Луїс Адріано (Бєлік, 58), Брандау.

«Таврія»: Тодич, Першин, Омоко, Йокшас, Соляник, Снитко (Зельмікас, 81), Голайдо (Іванов, 68), Галюза, Едмар (Любенович, 59), Ковпак, Гоменюк.

На тлі подій в Кардіффі, де Україна і Польща пережили доленосні хвилини, отримавши право проводити фінальну частину Євро—2012, кубкові півфінали стали подією досить буденною. Хоча обидва поєдинки в Харкові та Донецьку не були позбавлені гостроти.

Киянам дуже сильний спротив чинили господарі, котрі й самі могли забити. Лише одна результативна комбінація дала змогу динамівцям повернутися додому з перемогою. У другому таймі у складі «Динамо» нарешті вийшов на заміну юний сенегальський форвард Туре. Але в нього було не так уже й багато часу, щоб показати себе у всій красі.

А «Шахтар» узагалі зіграв унічию вдома. «Таврія» довела, що матчі чемпіонату і кубкові велика різниця. Кілька днів тому в Сімферополі в зустрічі 22-го туру кримчани поступилися «гірникам» — 1:3. А от тепер у Донецьку дещо зіпсували настрій чемпіонові країни.

Отож усе вирішиться в матчах-відповідях, котрі відбудуться 9 травня. І важко віддавати комусь перевагу заздалегідь. Ясна річ, «Динамо» вдома постарається розвинути успіх. Але наставник «Металіста» Мирон Маркевич знає, як перемагати елітний клуб у столиці.

А «суха» нічия в Донецьку, безперечно, більше на користь «Таврії». Проте її тренер Михайло Фоменко не такий наївний, щоб уже бачити свою команду у фіналі. Він, либонь, добре знає, який небезпечний і цілеспрямований «Шахтар» і у виїзних зустрічах. Якщо того потребує ситуація, діє ще зібраніше й потужніше. Тому зачекаємо до травня. Віриться, що стадіони під час тих поєдинків будуть заповнені по вінця.

На знімку: грають «Шахтар» і «Таврія».

Фото Валерія ДУДУША (прес-служба ФК «Шахтар»).