Кардіфф (Великобританія). Учора в результаті голосування, в якому взяла участь дюжина членів виконкому УЄФА, господарями чемпіонату Європи 2012 року з футболу було названо Україну та Польщу.

Президент УЄФА Мішель Платіні, котрий оголосив це рішення, відзначив, що всі країни, які брали участь у боротьбі за проведення Євро—2012, зробили величезний внесок у розвиток футболу і спорту. А потім мосьє Платіні повільно відкрив конверт, дістав аркуш і прочитав уголос: УКРАЇНА і ПОЛЬЩА!

Президент ФФУ Григорій Суркіс у своєму слові до присутніх сказав: «Мені важко висловити ті почуття, які мене переповнюють... Цей тривалий марафон завдовжки у три роки залишив багато зарубок на серцях людей, яким дорога доля наших двох країн. Повірте мені, той історичний вибір, той фантастичний вибір, про який оголосив президент УЄФА Мішель Платині, ми виправдаємо... 15 років тому народилася незалежна Україна. Це був шанс реалізувати себе як самостійній країні. Тепер у нас зявився новий шанс; це новий виклик долі, нові відчуття й емоції. Я дякую всім, хто віддав свої голоси Україні і Польщі. Ми виправдаємо вашу довіру».

Немає сумніву, національні федерації Польщі й України, керівники обох країн, засоби масової інформації, вболівальники, прості громадяни домоглися феноменального успіху в історії України та Польщі.

На знімку: голова Української федерації футбулу Григорій Суркіс та його польський колега Міхал Лісткевич святкують перемогу.