Хокей. За два тижні до старту чемпіонату світу у Москві Міжнародна федерація (ІІХФ) оприлюднила рейтинг-лист збірних. Національна команда України ділить у ньому 13—14 місце зі збірною Норвегії. Очолює рейтинг Швеція. На другому місці команда Чехії, на третій сходинці хокеїсти Фінляндії, які є суперниками української команди по груповому турніру. Ще один суперник нашого колективу на груповій стадії збірна Росії перебуває на пятому місці. Найвірогідніші опоненти української команди в боротьбі за виживання в еліті данці посідають 15-ту позицію.

Тим часом команда Олександра Сеуканда потерпає від кадрових проблем. Спершу виступати за неї відмовилися наші представники в НХЛ. Потім «дезертирував» український легіон у Росії. Лише поодинокі патріоти вирішили підтримати країну. Зокрема, до табору збірної України у Броварах прибув новоспечений чемпіон Російської Федерації у складі магнітогорського «Металурга» — Вячеслав Завальнюк.

Отож відстоювати честь жовто-синього прапора до Москви на ЧС—2007 поїде той самий склад, котрий наприкінці минулого тижня провів два товариські матчі у броварському ТРЦ «Термінал» з московським «Динамо».

Генеральний менеджер збірної України Василь Фадєєв повідомив, що Симчук, Касянчук, Остроушко, Шахрайчук, Разін, Дяченко, Міхнов і Варламов навряд чи передумають останньої миті. Вони не ризикнуть зіграти в Москві під загрозою втрати місця у своїх клубах. Звільнені легіонерами місця у збірній заповнили гравцями «Сокола» — Яковенком, Черненком, Шевченком. З травмами, але тренуються, Толкунов і Харченко.