Як заявила начальник Чернівецького територіального відділення Подільського державного басейнового управління охорони водних живих ресурсів Ярослава Кугутяк, у водоймах Буковини, особливо у Дністрі, значно зросла популяція риб. На це вплинули припинення промислового вилову та кліматичні умови, що сприяли зарибленню. Затоплені весняні заплави стали гарною кормовою базою для риби, особливо для товстолобика. Його популяція збільшилася настільки, що, на думку фахівців, скоро можна буде поновити промисловий лов. Але через два місяці, бо нині триває нерест. З другого боку, іхтіологи стурбовані прогнозованим посушливим літом.

У Чернівцях завищили тариф на вивезення сміття

Територіальне відділення Антимонопольного комітету перевірило «Спецкомунтранс» та «Альтфатер» — установи, що мають монопольне право на утилізацію сміття в обласному центрі. Перевіряльники зясували, що тільки в «Альтфатера» різниця між заявленими та наявними контейнерами становить 126 одиниць. Фахівці підрахували, що за рік це приблизно 50 тисяч кубометрів сміття, яке буцімто вивезли. Керівник територіального відділення АМКУ Олег Стецевич стверджує, що через приписки тарифи на вивезення сміття в Чернівцях економічно не обґрунтовані. Їх завищено щонайменше на третину, переконаний Стецевич.

Туберкульозний диспансер ізолюють від школи

Нарешті чернівецький тубдиспансер має шанс переїхати з вулиці Івана Богуна, що в безпосередній близькості до Чернівецького університету, педучилища, гімназії № 4 та Буковинського університету. Погодьтеся, таке сусідство здорової ситуації аж ніяк не гарантує. Тим паче, коли хворі вільно розгулюють мікрорайоном і харчуються в сусідніх кафе та їдальнях. Але тепер, можливо, їх ізолюють від школярів та студентів. І не завдяки владі. Просто знайшовся інвестор, котрий в обмін на нинішні будівлі диспансеру обіцяє збудувати великий сучасний оздоровчий комплекс у с. Рідківці Новоселицького району, що під Чернівцями.

За хабар доведеться відповідати

Керівник чернівецького «Центру освіти молоді», працівник міської ради систематично вимагав та отримував хабарі від студентів за успішне закінчення центру. Днями 58-річного хабарника за звичним заняттям затримали працівники УМВС. При ньому було 250 доларів США, які він щойно отримав від чергового студента. Порушено кримінальну справу.