Учора зранку прихильники опозиції розпочали під стінами Конституційного Суду акцію «Чесний суд чесні вибори!». Основні події розгорталися біля входу до Конституційного Суду, де народні депутати намагалися не допустити суддів КС на засідання. Також біля КС перебували прихильники коаліції, які виступають за скасування указу. Зазначимо, що між прихильниками та противниками указу жодних сутичок не було.

Департамент зі звязків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України розповсюдив повідомлення, у якому спростував заяви про застосування міліцією заходів фізичного впливу до присутніх біля будинку КС народних депутатів. У повідомленні зазначається, що вчора біля будинку КС зібралися «близько чотирьох тисяч прихильників парламентсько-урядової коаліції і майже стільки ж прихильників опозиції, серед яких перебувало чимало народних депутатів». МВС вважає, що саме «концентрація такої кількості людей на непристосованій для цього території призвела до тисняви та локальних конфліктів між присутніми», а також зазначає, що «при цьому виникли перепони для проходження до будинку окремих суддів Конституційного Суду». Зважаючи на це, працівники міліції утворили «живий коридор» між групами прихильників різних політичних сил, що сприяло проходженню суддів та журналістів до місця своєї роботи, а також недопущенню сутичок між політичними опонентами. «При цьому заходи фізичного впливу до присутніх біля будинку Конституційного Суду міліція не застосовувала», — зазначають у МВС.

Сьогодні у Верховній Раді з інформацією про події біля Конституційного Суду мають виступити міністр внутрішніх справ Василь Цушко і Генпрокурор Олександр Медведько.