«Наша Україна» виступає за зняття недоторканності з народних депутатів і рекомендує майбутнім народним обранцям ухвалити відповідні зміни до законодавства. Відповідний проект резолюції прийнято на зїзді партії в понеділок. Під час другої частини зїзду його учасники планують визначитися з порядковими номерами у списку кандидатур у депутати, тоді буде прийнято і програму партії. Відповідаючи на запитання про те, чи має намір «Наша Україна» йти на вибори самостійно або блокуватися в тому разі, якщо вибори буде перенесено, Вячеслав Кириленко наголосив:

Ми підтверджуємо нашу готовність до максимально широкого єднання демократичних сил. Ми розглядаємо і великий блок з участю БЮТ і «Нашої України» та інших, і менший блок з участю «Нашої України», сил, що називаються «Народна самооборона» та «Українська правиця».

Лідер партії також спростував інформацію про те, що кандидатури міністра оборони Анатолія Гриценка і лідера КУН Олексія Івченка запропонував до виборчого списку Президент Віктор Ющенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

БЮТ визначився з перед-виборною програмою

У виборчому списку БЮТ, затвердженому на загальному зїзді партій, — 450 прізвищ. Очолює його Юлія Тимошенко. У першій десятці в Києві Олександр Турчинов, Микола Томенко, Йосип Вінський, Андрій Шевченко, Віктор Пинзеник, Григорій Омельченко. На зїзді були присутні представники партії «Батьківщина», Української соціал-демократичної партії, партії «Реформи і порядок».

Лідер блоку назвала захист української мови одним з головних програмних принципів. Вона підкреслила, що БЮТ має намір продовжувати виконання програмних принципів, ухвалених під час попередньої виборчої кампанії. Значну увагу політична сила планує приділяти громадській інформації. Ще одним важливим принципом блоку стане реформування судової системи. Також планується зробити владу «справедливою, моральною і некорумпованою». Юлія Тимошенко зазначила, що в країні потрібно ініціювати референдум з питання форми правління в державі. Вона впевнена, що на цих дострокових парламентських виборах її блок зможе набрати достатню кількість голосів і на сході, і на заході України, інформує «Інтерфакс-Україна».