Вікторія (21 рік):

Мабуть, з настанням повноліття, тобто з 18 років. Сама вперше заробила гроші саме в цьому віці. Я майбутній економіст-міжнародник і розпочинала працювати практично за своєю спеціальністю. Хоча без досвіду отримати бажане місце дуже складно. Нині поєдную навчання і роботу. Вважаю, що людина, яка прагне чогось досягнути в цьому житті, повинна знаходити час для обох речей... І для відпочинку теж.

Сергій (35 років):

Кожен вирішує для себе сам. Проте вважаю, що сучасна молодь стає самостійною пізніше. Півстоліття тому люди у 18—20 років були дорослішими, ніж нині. А в наш час починають справді усвідомлено щось робити десь після 30. Тобто, стають сформованими особистостями. А це впливає і на фінансову незалежність також.

Марина (19 років):

Я думаю, що це залежить від особистих якостей кожного. І всіх рівняти під одну планку не можна. Але значення має вік 16—18 років. Саме тоді людина вже в змозі реалізувати шанси, що їй випадають. Я теж заробляю гроші, однак забезпечую себе не повністю. Витрачаю їх на якісь власні потреби. Коли починала працювати, думала, що поєднувати навчання і роботу буде нескладно. Зараз розумію, що потрібно визначати пріоритети у житті. Наприклад, якщо ти більше працюєш, менше часу на навчання.

Олена (19 років):

Молода людина має заробляти з 14—16 років, як за кордоном. Оскільки ми багато чого беремо із західної культури. Сьогодні для нас дуже важливо дивитися на Америку чи Європу, які розвиваються швидшими темпами. Треба вступати до Євросоюзу, СОТ, НАТО це для України важливо. А що вже там буде життя покаже. Сама гроші заробляю. Мені їх вистачає. Для студента, в якого є батьки, котрий має, де жити, потрібно не надто багато. Хоча на квартиру, звісно, не назбираю у Києві це нереально.