У засобах масової інформації та інтернет-виданнях останнім часом розповсюджуються інформація та заяви суддів Конституційного Суду України про вчинення тиску на них у звязку з їх участю у розгляді справи за конституційним поданням 53 народних депутатів України про відповідність Конституції України (конституційність) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» від 2 квітня 2007 року № 264.

З цього приводу Генеральний прокурор України запропонував керівництву Конституційного Суду України провести перевірку працівниками прокуратури, на що голова Конституційного Суду України у проведенні такої перевірки відмовив з мотиву відсутності офіційних заяв відповідних суддів.

Крім того, за заявою судді Конституційного Суду України Сюзанни Станік Генеральною прокуратурою України проведено перевірку викладеної в інтернет-виданні «Реальна політика» інформації про нібито незаконне набуття нею прав власності на житлові приміщення, а також отримання хабара за сприяння у розгляді вказаної справи.

Перевіркою встановлено, що інформація інтернет-видання неправдива, фальсифікована і спрямована на перешкоджання судді Станік С. Р. у виконанні обовязків судді-доповідача у справі, про що її повідомлено.

За фактом втручання у діяльність судді, за що передбачено кримінальну відповідальність за ст. 376 Кримінального кодексу України, організовано перевірку відповідно до вимог ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України, проведення якої доручено Головному слідчому управлінню Генеральної прокуратури України.

За наслідками перевірки у встановлені строки буде прийнято рішення відповідно до вимог закону й додатково повідомлено засоби масової інформації.