Учора Конституційний Суд розпочав у формі невідкладного конституційного провадження розгляд справи за поданням 53 народних депутатів про відповідність Конституції Указу Президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» від 2 квітня 2007 року.

Перед початком засідання (присутні всі 18 суддів КС) було розповсюджено заяву судді-доповідача у справі Сюзанни Станік, у якій вона розцінює заяву СБУ як спрямовану на зрив засідання Конституційного Суду. Більше того, подавати самовідвід вона не збирається.

Задовольняючи клопотання, судді долучили до справи інформаційну довідку з Верховної Ради про створення парламентської коаліції з уточненням кількості депутатів, які входять до неї. Крім цього підтримано клопотання А. Селіванова про необхідність витребувати від секретаріату Президента протоколи консультацій В. Ющенка з керівництвом Верховної Ради та Кабміну про необхідність розпуску Верховної Ради. Також КС вирішив працювати у пленарному режимі кожного дня до винесення рішення.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ та Володимира ФАЛІНА (Укрінформ).