Футбол. Сьогодні в Кардіффі (Велика Британія) о 12.30 (за київським часом) розпочнеться церемонія оголошення господаря фінальної частини Євро-2012.

Учора тут відбулася фінальна презентація претендентів, серед яких Україна і Польща, Хорватія та Угорщина, Італія. У складі української команди видатні спортовці: Олег Блохін, Віталій Кличко, Андрій Шевченко, Сергій Бубка. Спільному українсько-польському футбольному «батальйону» надвеликої уваги приділяють президенти України та Польщі Віктор Ющенко і Лех Качинський.

* * *

Учора Президенти України Віктор Ющенко та Польщі Лех Качинський взяли участь у фінальній презентації заявки двох країн на право проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Ця подія відбулася у місті Кардифф (Великобританія). Одночасно з Україною та Польщею свої заявки представили Угорщина і Хорватія та Італія. Результати голосування стануть відомі сьогодні.

Крім того, Віктор Ющенко здійснив робочий візит до Королівства Бельгія, де провів зустріч з президентом Європейської комісії Хосе Мануелем Баррозу. Керівник української держави поінформував президента Єврокомісії про розвиток політичної ситуації в Україні та кроки, які здійснюються ним для забезпечення її демократичного врегулювання, повідомляє прес-служба Президента України.