Останні декілька днів ми спостерігаємо посилення тиску на представників Конституційного Суду України з боку Президента та його оточення.

Так, 11 квітня 2007 року розпорядженням Президента України всім без винятку суддям КСУ навязано ЦІЛОДОБОВУ охорону в місцях ПОСТІЙНОГО І ТИМЧАСОВОГО перебування. Як відомо, за чинним законодавством охорона надається на підставі особистої заяви. Саме такі заяви подали судді, обрані за квотою Президента. Надання охорони без відповідних заяв не можна не розцінити як явний тиск і залякування суддів та членів їхніх родин. Адже зрозуміло, що будь-який громадянин, якому примусово навязують озброєних охоронців, не може сприймати свій стан як нормальний, повсякденний та безпечний.

Представники Служби безпеки України нишпорять по судових установах, біля правоохоронних органів, оточили приміщення Центральної виборчої комісії.

Партія регіонів попереджає громадськість про початок цинічно спланованої кампанії з дискредитації членів Конституційного Суду.

Першим кроком у цьому плані є виступ народного депутата «Нашої України» Князевича. Відвертою брехнею і наклепом Князевич намагається тиснути на суддів Конституційного Суду, запрограмувати суспільство на чергові протиправні дії з боку Президента та його оточення. Більше того, нехтуючи думкою світової громадськості, Князевич і його побратими намагаються поставити під сумнів майбутнє рішення КСУ та вплинути на позицію суддів.

Ми категорично спростовуємо всю недостовірну інформацію, що була викладена вище і буде викинута в інформаційний простір пізніше, і знову просимо Конституційний Суд пришвидшити розгляд указу.

Це зніме напруження в суспільстві, не дасть можливість шантажувати та принижувати вас безвідповідальними та неправдивими заявами. Ваше рішення, яким би воно не було, припинить політичне протистояння і буде виконано всіма учасниками конфлікту. Мужності вам!

Народні депутати України від Партії регіонів звернуться до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом втручання у діяльність судових органів та притягнути винних у цьому осіб до відповідальності.

12.04.2007.