Двічі протягом попереднього місяця сесія Сумської міськради відправляла виконком у відставку і двічі залишалася при бубнових інтересах. Якщо першого разу міський голова лише призупинив дію рішення сесії, то вдруге наприкінці березня наклав на нього вето, для подолання якого в народних обранців не стало голосів. Тож старий виконавчий комітет «рулює» далі...

Владислав ЖМУРКОВ.

Суми.

Ради виборам не раді

79 міських і районних рад Донецької області заявили, що провести дострокові парламентські вибори 27 травня неможливо. Зокрема, у суботу на сесії збиралися депутати Артемівської, Маріупольської, Горлівської міських рад та Шахтарської районної ради. Вони зазначали, що дострокові вибори можна буде провести лише після внесення змін до законодавства про вибори і прийняття Конституційним Судом рішення стосовно указу Президента України. Адже досі не отримано жодного рішення Центральної виборчої комісії, не сформовані окружні виборчі комісії, не забезпечене фінансування виборів, не вирішені питання із поданням та виготовленням списків виборців.

«У таких умовах намагання провести за будь-яку ціну позачергові вибори до Верховної Ради неминуче призводить до порушення законодавства України, різкого загострення суспільно-політичної ситуації, створення штучних проблем в економіці і соціальній сфері, а також до протистояння різних політичних сил», — зазначили у своїй заяві депутати Донецької міської ради. Місцеві ради звернулися до Президента України із вимогою скасувати указ про розпуск Верховної Ради і забезпечити стабільність у державі.

Донецьк.