Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи рекомендує 19 квітня, під час другої частини чергової сесії ПАРЄ, розглянути за терміновою процедурою питання про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Нагадаємо, вчора у Страсбурзі (Французька Республіка) розпочалася друга частина чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 20 квітня. У роботі сесії бере участь постійна делегація Верховної Ради України в ПАРЄ на чолі з керівником делегації, головою Комітету у закордонних справах Віталієм Шибком.

Перший день роботи асамблеї присвячений організаційно-кадровим питанням, зокрема призначенню членів комітетів, розгляду повноважень нових членів, ухваленню порядку денного.

Члени постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ протягом першого дня роботи асамблеї планували зустрітися з генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом, президентом ПАРЄ Рене ван дер Лінденом, доповідачами моніторингового комітету асамблеї Ханне Северинсен і Ренате Вольвенд.

Керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи, як заявив на прес-конференції її президент Рене ван дер Лінден, не хоче ставати в нашому політичному конфлікті на сторону Президента чи коаліції. «Це внутрішній український конфлікт», — сказав Лінден. Водночас він висловив готовність допомогти у розвязанні політичної кризи в нашій країні.

Парламентська асамблея Ради Європи закликала політичних лідерів України знайти політичне рішення конфлікту шляхом переговорів.

Планується, що сьогодні на сесії ПАРЄ виступить Премєр-міністр України Віктор Янукович.