Фехтування. Белек (Туреччина). Чемпіонат світу серед кадетів і юніорів. Українські спортовці не залишилися без нагород. Шаблістка Ольга Харлан стала чемпіонкою серед юніорок. У фіналі вона перемогла росіянку Катерину Дьяченко — 15:6. Перед цим Харлан здобула «бронзу» у змаганнях кадетів.

Георгій Лопатенко завоював бронзу в юніорській рапірі. У півфіналі Лопатенко програв корейцеві Лонг Тао Іму — 11:15. У чвертьфіналі Георгій переміг француза Тиболта Сарда — 12:11, в 1/8 фіналу здолав румуна Олександра Диакону — 15:11, а до цього перемагав угорця Дубеца й австрійця Машера.

Бокс. Штутгарт (Німеччина). Тут відбувся бій між росіянином Миколою Валуєвим і представником Узбекистану Русланом Чагаєвим (на знімку). Претендент Чагаєв переміг російського суперважковаговика за очками і відібрав у нього пояс чемпіона WBA.

Бій проходив у рівній боротьбі. Слід також зазначити, що Чагаєв виявив себе з кращого боку. Він успішно ухилявся від атак Валуєва і гостро контратакував. «Російська гора» намагався контролювати супротивника за допомогою джебів, але узбецький боксер не давав притискати себе до канатів і замикати в кутах, водночас добре рухаючись і завдаючи зустрічних ударів. По закінченні бою двоє суддів віддали перемогу Чагаєву (115:113, 117:111), а один визначив нічию (114:114). Відомо, що раніше планувався бій Валуєва з Володимиром Кличком. Тепер, схоже, екс-чемпіон геть нецікавий Кличкові-молодшому. Він так і сказав:

Без чемпіонського пояса Микола Валуєв, разом із Вілфрідом Заурландом і Доном Кінгом, мені нецікавий, адже моя мета проведення двобоїв за обєднання титулів чемпіона світу.

Одразу після поєдинку в Штутгарті Володимира Кличка запитали:

Як оцінюєте двобій Чагаєва проти Валуєва?

Як на мене, Чагаєв, без сумніву, бій виграв, показавши добру техніку. Звичайно, було цікаво спостерігати за тим, як маленький важковаговик переміг такого величезного суперника.

То на вашому шляху до здійснення мети першим може опинитися новий чемпіон світу за версією WBA Руслан Чагаєв?

Про це поки що рано говорити, бо невідомо, що планує для Руслана його промоутер Клаус-Пітер Коль.

Хокей. Готуючись до чемпіонату світу, котрий 27 квітня стартує в Москві, національна збірна України провела у Броварах два контрольні поєдинки з клубом російської Суперліги московським «Динамо». Перший матч виграли гості — 4:3 (1:0, 1:2, 2:1). В нашій команді відзначилися: Олександр Матвійчук, Роман Сальников та Вячеслав Тимченко. Наступного дня українці взяли реванш — 2:1. Шайби в переможців закинули Василь Бобровников та Юрій Гунько.

Збірна України після броварських зустрічей і до початку московського чемпіонату контрольних ігор не проводитиме.