«Голос України» надрукував статтю народного депутата Бориса Дейча «Турбота про здоровя дітей турбота про майбутнє України». Це була реакція народного обранця за підсумками дня уряду.

На публікацію зреагував міністр у справах сімї, молоді та спорту Віктор Корж. У листі на імя Бориса Дейча сказано: «Щиро вдячний вам за публікацію та висловлюю солідарність щодо визнання питання оздоровлення та відпочинку дітей державним пріоритетом».

На думку міністра, розвязання порушених проблем залежить від спільних зусиль центральних і місцевих органів виконавчої влади, власників оздоровчих закладів, громадських організацій.

Віктор Корж повідомив, що працівники міністерства доопрацьовують проект закону «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Окрім того, відомство розробило стратегію розвитку державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія». А в державному бюджеті на 2007 рік передбачене часткове фінансування цілорічного оздоровлення дітей соціально уразливих категорій на базі цієї оздоровниці.

Міністерство у справах сімї, молоді та спорту разом з іншими відомствами розробило проект концепції загальнодержавної програми оздоровлення та відпочинку дітей, молоді та сімей з дітьми.

На думку міністра, «підтримка Верховною Радою цих законопроектів дасть змогу врегулювати взаємини в галузі оздоровлення та відпочинку дітей в сучасних умовах».