Турботливий автомобіліст завжди уважно слухає свою машину чи не стукає, не скрипить. «Ходова частина» людини буває також видає неприємні звуки. Якщо при повороті голови, при згинанні в ліктьовому чи колінному суглобі чути хрускіт, це перший звуковий сигнал, що вашим суглобам потрібен ремонт. Вони втратили амортизаційні властивості й потребують змащення.

Чому відбувається зношування суглобів? Зясовується, суглоби скриплять, болять і погано згинаються через те, що хрящова тканина перестає виробляти в необхідній кількості спеціальні речовини, що беруть участь у формуванні природного внутрісуглобного змащення. Саме через їх дефіцит зявляються біль, хрускіт, відчуття скутості в суглобах кінцівок і хребті. А це, стверджують фахівці, характерні симптоми остеоартрозу. Вони обмежують свободу руху, впливають на якість життя людини. В Україні зареєстровано більш як 3 млн. осіб, які страждають на цю недугу. Ризикують отримати діагноз «остеоартроз» ті, хто веде малорухомий спосіб життя, багато часу проводить за письмовим столом або компютером, а також ті, хто колись травмував суглоби, люди похилого віку.

Проблемою остеоартрозу переймаються вчені усього світу. У сучасній практиці для допомоги «зношеним» суглобам використовують хондропротектор (у перекладі — «захисник хряща»). Він має протизапальну властивість і здатний уповільнювати або перешкоджати руйнуванню хряща. Якщо ваші суглоби видають неприємні звуки і ви відчуваєте дискомфорт чи біль під час руху, не відкладайте похід до лікаря. Сам по собі остеоартроз не мине.

Безпечний і ефективний засіб для лікування суглобів Терафлекс. Це перший комбінований хондропротектор препарат серії Health Lіfe. Він має потрійний ефект: перешкоджає руйнуванню хрящової тканини, відновлює дефіцит природного внутрісуглобного змащення і не дозволяє організму розучитися самому його виробляти. Терафлекс це надійний засіб профілактики і лікування, необхідний усім людям з «хрусткими», «ниючими» і «скутими» суглобами. Для досягнення стійкого клінічного ефекту препарат необхідно вживати не менш як два місяці. Не рекомендується він хворим на фенілкетонурію, вагітним та жінкам, які годують груддю. Перед вживанням уважно прочитайте інструкцію.