Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи 16-20 квітня братиме участь у роботі другої частини чергової сесії асамблеї 2007 року у Страсбурзі (Французька Республіка).

Програмою роботи асамблеї, зокрема, передбачено розгляд питань щодо проекту меморандуму про взаєморозуміння між Радою Європи та Європейським союзом, стану дотримання прав людини і демократії в Європі з відповідною процедурою моніторингу цих процесів з боку ПАРЄ, питань справедливого розслідування кримінальних справ, повязаних із шпигунством або розкриттям державних таємниць, вступу Республіки Чорногорія до Ради Європи.

У рамках роботи форуму очікується звернення Премєр-міністра України Віктора Януковича до ПАРЄ. Протягом першого дня роботи асамблея визначиться із внесенням до порядку денного термінових дебатів про внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Програмою роботи асамблеї, на клопотання керівника постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Віталія Шибка, передбачено офіційне відкриття експозиції, присвяченої боротьбі з тероризмом. Також порядком денним роботи постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, серед іншого, заплановані зустрічі українських парламентаріїв із доповідачами Моніторингового комітету асамблеї Ханне Северинсен і Ренате Вольвенд.