Схоже, політична криза в країні набуває затяжного характеру. «Жахи», які прогнозували найбільш перелякані політики відставка уряду, застосування силових структур для виконання указу Президента не збулися. Тим паче глава держави на прес-конференції у четвер не тільки спростував їх, а й заявив, що можливий компроміс. І уточнив, який: дата виборів може бути змінена.

А розпочався тиждень черговою серією мітингів. Щоправда, ні коаліція, ні опозиція не отримали переваги: заходи порівняно з 2004 роком були, скажемо так, малолюдні по кілька десятків тисяч громадян з обох боків.

А тим часом партії, які входять до опозиційного табору, почали проводити зїзди і формувати передвиборні списки. Одначе, як і прогнозували деякі аналітики, єдиного мегаблоку пропрезидентських сил не буде. Юлія Тимошенко хоче грати свою гру, а тому знову поведе на штурм владних висот лише власну команду. У свою чергу, схоже, блок «Наша Україна» зазнає переформатування. Уже відомо, що Народний рух, Українська республіканська партія «Собор» створили разом з Українською народною партією новий блок під назвою «Рух Українська правиця».

Натомість коаліція продовжує працювати у пленарному режимі. І, окрім гучних політичних заяв, приймає закони. Зокрема, народні обранці прийняли закон про допуск на територію України іноземних військ для участі у навчаннях. А також у пятницю затвердили угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання нашій державі кредиту для реконструкції дороги ЧопКиїв.

Водночас члени Центральної виборчої комісії звернулися до Конституційного Суду з проханням прискорити розгляд подання про відповідність указу глави держави Основному Закону країни. А ЦВК поки що не працює, бо ніяк не може зібратися кворум для проведення засідання.

А тим часом голова КС Іван Домбровський переніс слухання на 17 квітня. Отож політики змушені набратися терпіння і чекати вердикту Конституційного Суду, хоча й зізнаються: підкоримося будь-якому рішенню КС. Це рішення, схоже, і стане основою для компромісу.