Українська ракета-носій «Циклон-4» буде готова до старту 2009 року. Як повідомив журналістам заступник генерального директора Національного космічного агентства України Едуард Кузнецов, цього самого року на космодромі Алькантара має зявитися українсько-бразильський пусковий комплекс. Дата досить умовна, адже учасники проекту стикаються з чималими бюрократичними перепонами та спротивом конкурентів.

Ми їх долаємо шляхом переговорів як з Бразилією, так і з Російською Федерацією, розповідає Едуард Іванович. Нині завершено всі офіційні процедури стосовно створення спільного українсько-бразильського підприємства. Гадаю, до кінця квітня буде призначено директорат СП і з боку України, і з боку Бразилії. Роботи з будівництва комплексу розпочнуться, мабуть, восени.

У ракетно-космічній галузі Україна співробітничає з 18 країнами й успішно витримує жорстку конкуренцію. «За підсумками минулого року ми посіли третє місце на світовому ринку з надання пускових послуг після Росії та США», — каже Едуард Кузнецов.