Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. «Кривбасбаскет-Люкс» — «Київ». 72:93. Після цього виграшу кияни офіційно стали переможцями регулярного чемпіонату.

Тепер вісім найсильніших команд за підсумками цього турніру змагатимуться за нагороди за системою плей-оф.

Пари 1/4 фіналу. «Київ» — «Миколаїв» (15, 18 і 20 квітня). «Азовмаш» (Маріуполь) — «Кривбасбаскет» (20, 28 і 30 квітня). «Черкаські мавпи» — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 16, 21 і 24 квітня. «Хімік» (Южний) — «Сумихімпром» (14, 17 і 20 квітня).

На знімку: атакує один з лідерів БК «Київ», оборонець ЛаМарр Грір.

Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ (з архіву УНІАН).

***

Мадридський «Реал» став володарем Кубка УЛЄБ з баскетболу, обігравши в бельгійському Шарлеруа литовський «Летувос Рітас» з рахунком 87:75 (22:18, 18:23, 29:17, 18:17).

Кульова стрільба. Форт Беннінг (США). Етап Кубка світу. Український спортовець Артур Айвазян став бронзовим призером у стрільбі з трьох положень. У фіналі він поступився росіянину Артемові Хаджибекову і китайцю Занбо Жио.

Хокей. Санок (Польща). Юніорський чемпіонат світу (U-18). Перший дивізіон. Група В. Українська команда закінчила турнір перемогою над збірною Великої Британії — 5:3 (1:1, 2:1, 2:1). Шайби в нашій команді закинули Дмитро Сірий (двічі), Оганес Оганесян, Микита Буценко та Михайло Долинін. Наші хлопці виступатимуть у цих змаганнях і наступного року.

Теніс. Міжнародна федерація тенісу (ІTF) опублікувала нову версію рейтингу чоловічих збірних після матчів Кубка Девіса, котрі відбулися минулих вихідних.

Збірна України після поразки від Греції (2:3) із 48-го місця опустилася на 50-те. В активі української команди 342,5 очка.

Збірна Греції піднялася на 55-ту сходинку. Команда Нігерії, з якою збірна України гратиме в матчі за право залишитися у другій групі Євро-Африканської зони, посідає 76-ту сходинку. А очолює рейтинг тенісних команд збірна Росії (29 670 очок). На другому місці команда Аргентини (18 121), на третьому збірна Хорватії (17 748).

***

Швейцарська пошта випустила нову марку із зображенням першої ракетки світу Роджера Федерера. Презентація відбулася в Базелі, рідному місті тенісиста. На однофранковій марці, найпоширенішій у Швейцарії, надруковано фотографію Роджера Федерера, де він піднімає над правим плечем кубок, завойований на Вімблдонському турнірі. Рішення про випуск таких марок було прийнято 26 лютого. Однак їх дизайн тримали в секреті. Позавчора марки надійшли у продаж в усіх поштових відділеннях країни. Крім того, їх можна замовити в інтернеті. Слід зазначити, що раніше швейцарська пошта вміщувала на своїх марках лише людей, яких уже немає в живих.

Бокс. Керівництво Всесвітньої боксерської ради (WBC) повідомило представників чемпіона цієї організації у надважкій вазі росіянина Олега Маскаєва й обовязкового претендента на титул нігерійця Семюела Пітера про те, що конкурс заявок промоутерів на право організації двобою між ними призначено на 20 квітня цього року.

За правилами, до настання цієї дати команди боксерів мають право домовитися про умови проведення захисту титулу у двосторонньому порядку. Якщо вони не дійдуть згоди, то право організації двобою буде виставлено на конкурс, де можуть брати участь й інші промоутерські компанії. А переможе та з них, яка запропонує більший розмір призового фонду.