Президентам України:

КРАВЧУКУ Л. М.

КУЧМІ Л. Д.

ЮЩЕНКУ В. А.

Головам Верховної Ради України:

КРАВЧУКУ Л. М.

ТКАЧЕНКУ О. М.

ПЛЮЩУ І. С.

ЛИТВИНУ В. М.

МОРОЗУ О. О.

Народним депутатам України всіх скликань з 1990 року

Громадянське суспільство занепокоєне станом справ, що виникли у звязку із прийняттям Указу Президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України». З огляду на непоступливість та безкомпромісність усіх учасників процесу, які виступають від імені народу та посилаються на його волю, вважаємо, що молодій демократії загрожує небезпека.

Керуючись пунктом 2 статті 5 Конституції України, ми, як представники народу України, яким було делеговане право кожному у своєму скликанні представляти інтереси виборців, звертаємося до депутатів Верховної Ради України всіх пяти скликань з такою пропозицією.

Заради миру та злагоди між всіма політичними силами країни провести Всеукраїнські загальні збори народних депутатів України всіх скликань, на яких розглянути ситуацію, що утворилася в країні, та віднайти шляхи для виходу з політичної кризи. Підсумком проведення заходу має бути Звернення до народу України, Президента та Верховної Ради України.

Загальні збори народних депутатів України провести до 20 квітня з трансляцією у прямому ефірі по всіх національних радіо- та телеканалах.

Закликаємо народних депутатів України всіх скликань, яким не байдуже майбутнє країни, відгукнутися та прийняти участь у проведенні Всеукраїнських загальних зборів.

Ініціативна група народних депутатів:

від І (дванадцятого) скликання Володимир ЯЦЕНКО;

від ІІ (тринадцятого) скликання Олена КРАНДАКОВА;

від ІІІ (чотирнадцятого) скликання Сергій КІЯШКО;

від ІV (пятнадцятого) скликання Петро ТОЛОЧКО;

від V (шістнадцятого) скликання Володимир ПЄХОТА.