Уряд має намір звернутися до Президента України з проханням призупинити дію указу про дострокові парламентські вибори з огляду на перенесення розгляду справи в Конституційному Суді. Про це повідомив Премєр-міністр України Віктор Янукович на вчорашньому засіданні уряду.

На переконання премєра, призупинення дії указу може стати «першим кроком, який дасть змогу заспокоїти суспільство». «Якщо він (Президент. Ред.) цього не зробить, наслідки, які можуть бути невідомо якими, будуть на його совісті», — наголосив В. Янукович. Премєр-міністр доручив секретаріату Кабінету Міністрів підготувати проект відповідного звернення уряду до Президента України.

Ще одне доручення премєра Першому віце-прем`єр-міністру, міністру фінансів Миколі Азарову проаналізувати ситуацію в економіці та розробити заходи для помякшення негативних наслідків політичної кризи. Підстави для занепокоєння, на думку В. Януковича, є. «Економічна і політична ситуація в Україні погіршується», — заявив він. Хоча й зазначив, що під час останньої зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком у нього зявилася надія, що «може намітитися рух на зниження напруженості в суспільстві». Більше того, за словами В. Януковича, у В. Ющенка «є настрій шукати компроміс».

Радикальні заяви деяких політиків, які закликають зупинити підприємства і влаштувати політичний страйк, премєр гостро розкритикував. «Ми знаємо, чим це закінчується. Зупинка підприємств і дестабілізація економіки не сприяють вирішенню політичної кризи», — сказав премєр. І навіть звернувся до... Господа Бога: «Ми повинні благати Господа, щоб він дав нам терпіння, ми дочекаємося рішення Конституційного Суду, хоч би яким воно було, і діятимемо виключно у правовій площині».