Одеса. Президія Одеської обласної ради розглянула і схвалила рішення про внесення до порядку денного майбутньої сесії питання про висловлення недовіри голові Одеської облдержадміністрації Івану Плачкову.

Причину появи такої пропозиції а виходила вона від найчисленнішої фракції Партії регіонів пояснив «Голосу України» глава облради Микола Скорик. В інтервю він заявив:

Керівник регіону, не поставивши до відома депутатський корпус, почав підготовку до позачергових виборів до Верховної Ради. Депутати вважають, що спочатку необхідно дочекатися рішення Конституційного Суду стосовно указу Президента про розпуск парламенту.

Здивування обранців викликало підписання Іваном Плачковим документа, що підтримує легітимність указу глави держави про розпуск вищого законодавчого органу і призначення дати виборів до Верховної Ради. Депутати облради вважають, що голова облдержадміністрації не має права проводити практичні заходи з підготовки до дострокових виборів йдеться про наради із силовиками, головами райдержадміністрацій, під час яких обговорюється готовність приміщень під виборчі дільниці, їхнє технічне оснащення, складання списків виборців.

А сам голова обласної державної адміністрації Іван Плачков стверджує, що питання про висловлення йому недовіри депутатами обласної ради має політичний характер і повязане з політичною кризою, яку народні депутати від Партії регіонів і СПУ переносять у регіони.

Таке рішення, якщо воно відбудеться, сказав Іван Плачков, внесе дестабілізацію в економічне життя регіону і не дасть можливості виконавчій владі в повному обсязі конструктивно працювати з органами місцевого самоврядування.