Екзаменаційна сесія не за горами! Оскільки найнеймовірніші передекзаменаційні забобони студентів давно стали анекдотами, розкажемо про найвідоміші з них.

Перше — «шара», або «халява». Її студенти викликають, висуваючись із вікна із заліковкою в руках та криком «Шаро, прийди!» у ніч перед іспитом. Що голосніше кричатимете, то кращим буде результат, запевняють студенти. Кажуть, шара має залетіти у залікову книжку, яку після того перевязують ниткою аби допомога не втекла.

Крім того, студенти намагаються не стригтися та не мити голову перед екзаменом, аби не змити чи не зістригти всі отримані знання. Вірять вони і в те, що коли під подушку чи матрац покласти книжки та конспекти перед іспитом, то інформація сама собою залізе в голову. Знайомий розповів, як колись понаскладав їх стільки, що всю ніч не спав, бо голова була дуже високо, але й після того від звички не позбавився.

Годі говорити про класику жанру: заходити до аудиторії необхідно з правої ноги, під пяткою має неодмінно лежати пять копійок, а білет тягнуть лише лівою рукою. До того ж всіх родичів треба зобовязати сварити тебе що є сили під час іспиту.

Усі ці забобони не мають наукового підгрунтя й не можуть бути пояснені здоровим глуздом. Але мало хто із колишніх чи теперішніх студентів скаже, що ніколи не займався такими дурничками...