Погоджувальна рада лідерів депутатських фракцій та керівників комітетів Верховної Ради вирішила, що нинішнього тижня парламент працюватиме у пленарному режимі з 10 до 12 години, а опісля у комітетах і фракціях.

Попередньо затверджений календарний план роботи 3-ї сесії Верховної Ради пятого скликання передбачав, що цього тижня пленарних засідань парламенту не буде, а народні обранці зосередять свою роботу в комітетах і фракціях. На погоджувальній раді представники фракцій Партії регіонів і СПУ пропонували не проводити пленарні засідання щодня, а скликати сесію, лише оперативно реагуючи на політичні події в державі. Проте фракція комуністів і більшість голів парламентських комітетів наполягали на роботі в пленарному режимі, мотивуючи це потребою не лише дати оцінку поточних політичних подій з парламентської трибуни, а й ухвалити необхідні для країни законодавчі акти. Зрештою, з цим погодилися представники усіх присутніх на погоджувальній раді фракцій, опозиція участі у погоджувальній раді не брала.

Після погоджувальної ради представник Партії регіонів, народний депутат Михайло Чечетов заявив: Верховна Рада не може бути бездіяльною, бо кожен день простою країни дорого коштує економіці.

На знімку: Михайло Чечетов, Михайло Мельничук.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.