Дорогі співвітчизники!

Щиро вітаю всіх із Світлим Воскресінням Христовим.

Пасхальні дні прилучають нас до вічних істин, залишених нам Творцем, і спонукають звірити своє життя з Його заповідями.

Упродовж віків християнські ідеали визначали шлях культурного і цивілізованого поступу людства. Зречення їх завжди оберталося трагедіями для народів і держав, для окремих людей.

Сьогодні в Україні релігія виступає важливим чинником творення громадянського суспільства, його духовності, національної ідентичності українського народу.

Спільними зусиллями Української держави і Церкви відроджено храми й монастирі, своєю активною соціальною діяльністю релігійні спільноти збагатили соціальний спектр нашого життя і примножили духовні надбання народу.

Наше майбутнє в економічному і духовному піднесенні, в консолідації суспільства, його умінні жити, сповідуючи найбільші цінності життя людини, її волевиявлення, любов до ближнього все, що нам гарантує Конституція України.

Нехай же на цьому шляху Господь помножить наші сили, додасть мудрості, терпіння й милосердя, гідного справжнього християнина, а Великдень осяє вас теплом і радістю добра і благополуччя.

Нехай Господь благословить Україну на мирне майбутнє.

Христос Воскрес!

Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.

***

Шановні земляки!

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

У житті кожного християнина Великдень особливо шановане та величне свято. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, а й тому, що є символом тріумфу життя над смертю, світла над пітьмою, добра над злом, віри над безнадією та бездуховністю.

Світле Христове Воскресіння це, передусім, єдність усіх постулатів та догм християнства, які притаманні кожній людині, яка зберігає в душі світлу віру, надію та любов.

Глибоко переконаний, що ця єдність і надалі згуртовуватиме всіх нас у нашій спільній справі будівництві кращої долі на шляху миру та порозуміння. Від усього серця зичу вам благодаті, добробуту, настрою, миру, злагоди та душевної величі.

Нехай цей Великий, Світлий День дарує всім нам справжнє людське щастя, міцне здоровя, незгасну любов та непохитну віру в кращий завтрашній день!

Христос Воскрес!

Сергій МІЩЕНКО, народний депутат України.

***

Шановні друзі, колеги!

Щиро вітаю вас з Великоднем!

Хай Великоднє свято увійде у ваші оселі, даруючи радість кожній родині. Наповнить душу і серце надією.

Сьогодні, як ніколи, кожному з нас, незалежно від віросповідання, політичних поглядів, потрібні єдність і відчуття сили духу.

Хай Святе Христове Воскресіння дарує нам взаємоповагу і прощення, час для переосмислення і порозуміння.

З пошаною, Станіслав НІКОЛАЄНКО,міністр освіти і науки України.