Компроміс між політичними силами можливий лише за умови дострокових виборів до Верховної Ради, які дадуть змогу подолати кризу. Таку незмінну позицію озвучив учора Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з Премєр-міністром Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави.

Крім того, Віктор Ющенко зустрівся з керівниками силових та правоохоронних відомств. Президент звернув особливу увагу на необхідність інформування про факти тиску за їх наявності з будь-якої сторони на Конституційний Суд та ЦВК.

В існуючій політичній ситуації завдання силовиків залишається незмінним: вони повинні чітко демонструвати суспільству, що закон у державі стоїть понад усе, наголосив Президент. Йдеться, насамперед, про категоричне невтручання всіх зазначених структур у політичні процеси. Подолання політичної кризи в країні є завданням політичних сил, яке вони мають реалізовувати виключно політичними методами, наголосив В. Ющенко.

Глава держави попросив Генерального прокурора вивчити та дати адекватну оцінку низці судових рішень, прийнятих останнім часом. Йдеться зокрема про ухвалу Феодосійського райсуду Криму від 6 квітня, яка забороняла урядові, центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, ЦВК, політичним партіям і блокам політичних партій, будь-яким юридичним та фізичним особам чинити дії, здійснювати заходи та приймати рішення на виконання указу Президента від 2 квітня. 7 квітня той самий суд скасував своє рішення. Вочевидь, у подібних випадках мають місце «політичні інтриги», — сказав Президент.

«Я підтверджую, що міліція поводитиметься саме так. І з боку міліції не буде жодних дій, які б виходили за норми Конституції і Закону», — запевнив міністр внутрішніх справ Василь Цушко.