Останнім часом тренінги (систематичне тренування чи удосконалювання певних навичок і поводження) стали дуже популярними в нашій країні. Під час таких курсів вас можуть навчити продавати, правильно вкладати гроші, будувати свій бізнес. А нещодавно в метро я побачив оголошення з обіцянкою навчити молодих людей «стовідсотковому українському методу зваблення» — СУМО.

Цікавість привела на сторінку Інтернет-сайта, де було розписано діяльність організації, що навчає тонкощів цього «мистецтва», відгуки молодих людей, котрі пройшли тренінг, а також контактні телефони. Розмова з тренером тривала не більш як пять хвилин, протягом яких «досвідчений Казанова» всіляко ухилявся від відповідей на запитання про ціну і час занять. Але без плюсів не обійшлося одержав запрошення підїхати до місця проведення тренінгу поспілкуватися. Приїхавши в призначене місце, так і не зміг нікого знайти всупереч запевненням, що зазвичай хлопці приходять раніше. Ну просто-таки засекречена організація!

Невдача не змогла змусити відмовитися від пошуків інформації. Наступного дня знайшов в Інтернеті компанію з аналогічною пропозицією. Цього разу співрозмовник виявився більш поступливим. Як зясувалося, навчитися навичок та методів Казанови не так вже і складно. На це доведеться витратити чотири повних вихідних всього вісім днів. Щоправда, беруть туди не всіх, а лише «тих, хто справді готовий осягати настільки тяжку науку, незважаючи на всі труднощі і негоди», розповів тренер. Зовнішність, за його словами, не стане на заваді для зарахування в групу, головне вогник в очах.

Процес пошуку відповіді на питання «Чого хочуть жінки?» відбувається у такому порядку: тренінг починається в суботу зранку і триває до самого вечора викладається теоретична частина. Після цього вам дадуть домашнє завдання на тиждень (застосувати теорію на практиці). Навчання може проходити і в нічному клубі, де під наглядом викладача закріплюються здобуті навички (дівчата, бережіться!).

Обіцянки тренерів дуже спокусливі, але надто вже все це схоже на «замануху» на кшталт «схуднути без дієт і спорту». Адже «предмет», якого зі стовідсотковою результативністю обіцяють навчити хлопці, осягається часом усе життя, та й ціна (450 доларів за курс) теж насторожує.