Дзюдо. Бєлград (Сербія). Чемпіонат Європи. Український спортовець Валентин Греков виграв золоту медаль у ваговій категорії до 90 кг. Греков на сто відсотків виправдав статус фаворита турніру, виграв пять сутичок з пяти. У захопливому і бойовому фіналі дніпропетровець переміг грузина Іраклія Цирекідзе.

Це вже третє «золото» Валентина Грекова на чемпіонатах Європи. Він перемагав у 2002 і 2003 роках. А у 2005-му був лише сьомим на чемпіонаті в Нідерландах. Протягом останнього року Греков був поза великим дзюдо. Лише 18 березня закінчилася його річна дискваліфікація за застосування допінгу. І повернення виявилося грандіозним.

Ветеранів очолив Мунтян...

Футбол. Відбулася звітно-виборча конференція Асоціації ветеранів футболу України (АВФУ), на якій обрали нового президента цієї організації заслуженого майстра спорту, в минулому гравця-мегазірку, а тепер відомого тренера Володимира Мунтяна. Окрім нього на цю посаду претендували також видатні постаті вітчизняного футболу, заслужені майстри спорту Андрій Біба та Володимир Трошкін. Але вони, порадившись між собою, зняли свої кандидатури. І стали віце-президентами АВФУ.

... а «Динамо» — Хацкевич

На зборах ФК «Динамо» (Мінськ) позавчора команді був представлений новий головний тренер. Ним став 33-річний Олександр Хацкевич, котрий змінив на цій посаді відправленого у відставку Петра Качуро. Варто відзначити, що нинішній сезон Хацкевич починав як футболіст мінського клубу.

Усе нижче, нижче і нижче

Теніс. Яніна (Греція). Кубок Девіса. Друга група Євро-Африканської зони. Перший раунд. ГреціяУкраїна. 3:2. 6 квітня. Сергій Стаховський Олександр Якупович. 6:3, 6:1, 6:2. Констандін Економідіс Сергій Бубка. 6:3, 6:2, 6:4. 7 квітня. Стаховський/Орест Терещук Економідіс/Якупович. 6:1, 6:4, 7:6 (7:4). 8 квітня. Економідіс Стаховський. 3:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:3. Якупович Олександр Долгополов. 7:6 (7:3), 6:3, 7:5.

Знову наша команда, котра виступала, як стверджували керівники ФТУ, найсильнішим складом, після невдачі в Елладі на грунтових кортах (улюблених для наших спортовців) опустилася ще нижче. Тепер, щоб залишитися у другій групі, їй треба вигравати у виїзному матчі проти Нігерії.

До речі, нашій команді в Кубку Девіса доводилося грати матчі за право залишитися в другій Євро-Африканській групі. Тоді наша збірна успішно впоралася із завданням, обігравши Латвію 2002 року (4:1), Кот дІвуар 2003 року (3:2) та Ірландію 2004 року (4:1). Дасть Бог, і нігерійців здолаємо. Але не все так просто.

Нинішнє гідне матеріальне забезпечення звичайно, важливий фактор. Безперечно, прихильників вітчизняного тенісу тішать якісні організаційні зміни, що відбулися останнім часом. Спостерігається велике бажання нових лідерів до всебічного покращення справи. Але, як казав той, маємо те, що маємо.

Однак відомі часи, коли ФТУ була бідною, мов церковна миша, але збірна України виступала дзвінко і навіть претендувала на вихід до світової групи. Тоді були видатні майстри, без яких й годі думати про високі досягнення.

На фініші

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. Завершальні матчі. «Пульсар» (Рівне) — «Черкаські мавпи». 82:75. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Київ». 68:83. «Одеса» — «Миколаїв». 93:75. «Київський будівельник» — «Сумихімпром». 81:84. «Політехнік» (Харків) — «Азовмаш». 84:117.

* * *

Хокей. Польща. Чемпионат світу серед юніорів (U-18). Перший дивізіон. Група В. УкраїнаЯпонія. 3:4. ДаніяУкраїна. 4:1. НорвегіяУкраїна. 4:5. ПольщаУкраїна. 1:0.