Ситуація в Україні стала предметом консультацій Президента Польщі Леха Качинського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. За словами польського лідера, позиція Польщі і Німеччини з ситуації в Україні така: «Віримо, те, що в умовах демократії є нормальним явищем, у разі безвихідної ситуації тобто вибори, буде реалізовано також в українській демократії».

Під час зустрічі з журналістами з нагоди Великодніх свят польський лідер повторив, що вважає вибори «найкращим вирішенням». Коментуючи звернення Премєр-міністра України Віктора Януковича до міжнародного співтовариства з проханням про посередництво у врегулюванні кризи, Л. Качинський заявив: «Якщо українські власті висловлять бажання сісти за стіл переговорів, то ми, звичайно, візьмемо участь у таких переговорах», — повідомляє наш власний кореспондент Іван Козловський.

Позицію Польщі та Німеччини розділяє і Естонія. Президент якої Тоомас Гендрик Ільвес під час візиту до Варшави підкреслив: «Ми прагнемо, щоб Україна ввійшла до клубу західних країн».

Іншу точку зору на події в Україні висловила Державна дума Росії, яка на вчорашньому засіданні ухвалила спеціальну заяву. У ній йдеться про те, що «підписання президентом України указу про розпуск парламенту з кожним днем дедалі більше ускладнює обстановку (в країні), ризикуючи вивести політичні сили за рамки правового поля».