Події останніх днів, повязані з оприлюдненням указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України пятого скликання», який цілком очевидно порушує норми Конституції України, змушують звернутися до вас, тієї частини депутатського корпусу, який використовується як знаряддя в здійсненні ганебного плану державного заколоту.

На жаль, сьогодні поняття честі, гідності, порядності, людяності, здорового глузду організатори заколоту хочуть замінити одним страхом. Саме під дамокловим мечем страху Президент нагинає голів держадміністрацій, членів ЦВК, керівників органів місцевого самоврядування, членів виборчкомів, щоб вони тупо виконували нелегітимний указ Президента, взяли на себе авантюру з перевиборами Верховної Ради України. Ви цього хотіли, колеги? Ви хочете виконувати злочинні розпорядження глави держави?

Якщо таким чином планується провести усю виборчу кампанію, то чи не вийде так, що Секретаріат Президента сам підбере і затвердить новий склад народних депутатів, в якому не буде місця ні нам, ні тим із вас, хто справді сповідує ідеї демократії. Бо вустами деяких чиновників президентського Секретаріату стверджується, що всупереч Конституції депутати пятого скликання сьогодні позбавлені будь-якого статусу і повноважень. Ви за торжество такого політичного дикунства, ви за те, щоб Україна опинилася в пащі новітнього тоталітаризму?

Шановні народні депутати, вдумайтесь, якщо у вас організатори заколоту ще не забрали право на власну думку, до чого може довести антиконституційний безлад, правовий нігілізм, який насаджують провідники далекосяжних планів ліквідації демократичного ладу в Україні.

Хіба не про це свідчать вимоги Президента запровадити імперативний мандат народного депутата, який не сприймає Європа, та вибори на взірець Іраку, Афганістану, деяких країн Африки.

Під шаленим тиском перебуває Конституційний Суд, який хочуть пригнути до підтримки антиконституційного указу Президента України «Про припинення повноважень Верховної Ради України пятого скликання», іде масове зомбування народу щодо цього. Безсовісно обпльовується все, що зроблено Верховною Радою для економічного зростання, соціальної ситуації в Україні.

Так, ми всі у Верховній Раді різні за своїми уподобаннями, політичними поглядами. Але національні інтереси у нас спільні. Ніхто і ніщо не дає права нікому з нас жити тільки за своїми поняттями і за своїм розумінням Конституції. Різночитань основоположних статей Основного Закону бути не може, бо це призведе до повного абсурду.

Вдумайтесь до чого може призвести правовий нігілізм. Не дайте зробити себе знаряддям в руках політичних аферистів.

Саме сьогодні, свідомо чи ні, закладається ганебна практика нехтування законів, Конституції України і загальнолюдської моралі заради задоволення владних і бізнесових інтересів тих, хто сьогодні рветься до влади.

Зробіть висновок самі, як вам підказує совість, розум заради нашої спільної мети розквіту незалежної України, добробуту і щастя наших людей. Ми закликаємо повернутися до сесійної зали тих із вас, хто збагнув, задля якої підлої мети вас використовують. Давайте працювати разом на благо нашого народу, заради його щастя і добробуту. Зважте все, не беріть участі в політичній авантюрі, яка несе Україні крах і занепад усього економіки, політики, моралі. Хай опорою для вас стане стаття 60 Конституції України, яка дозволяє вам не виконувати антиконституційні розпорядження будь-кого.

Наше слово до кожного з вас, слово від щирого серця: не зрадь Україні, історія не вибачить нам ніколи, якщо ми свої особисті інтереси поставимо над інтересами загальнонаціональними.

Народні депутати України:

БАХТЕЄВА Тетяна Дмитрівна заслужений лікар України,

БОЙКО Володимир Семенович Герой України, заслужений металург України,

БУГАЄЦЬ Анатолій Олександрович Герой України, заслужений машинобудівник України,

ГАЛУНЕНКО Олександр Васильович Герой України, заслужений працівник транспорту України, заслужений льотчик-випробувач СРСР,

ГЕРАСИМОВ Іван Олександрович Герой України, ветеран Великої Вітчизняної війни,

ЗВЯГІЛЬСЬКИЙ Юхим Леонідович Герой України, Герой Соціалістичної Праці, заслужений шахтар УРСР,

ДЕЙЧ Борис Давидович заслужений робітник сфери послуг України,

ЛИТВИНОВ Леонід Федорович Герой України, заслужений працівник промисловості України,

ЛІТВІНОВ Володимир Григорович Герой України, заслужений шахтар України,

ПАРУБОК Омелян Никонович двічі Герой Соціалістичної Праці, лауреат Державної премії СРСР,

РИЖУК Сергій Миколайович заслужений працівник сільського господарства України,

РУДНІК Анатолій Андрійович повний кавалер ордена «За заслуги», лауреат Державної премії, академік УАН,

САМОЙЛИК Катерина Семенівна заслужений вчитель України,

СКУДАР Георгій Маркович Герой України, заслужений машинобудівник України,

ТАБАЧНИК Яків Піневич народний артист України,

ТКАЧЕНКО Олександр Миколайович Герой Соціалістичної Праці, академік УААН,

ЯНКОВСЬКИЙ Микола Андрійович Герой України.