Краєзнавчі розвідки, літературні альманахи, поезія, навчальні посібники таке розмаїття книг накладом 240 тисяч примірників, видрукованих минулого року черкаськими видавництвами.

Серед цього поліграфічного ужинку є 16 видань, що побачили світ завдяки фінансуванню з обласного бюджету. Це четвертий том серії книг «Реабілітовані історією», підготовлений групою авторів на чолі з Петром Жуком, культурологічний есей Андрія Беленя «Перо письменника і пензель художника», краєзнавчий путівник Тетяни Нераденко «Золота підкова Черкащини», поетична книга Марини Павленко «Душа осики», публіцистика Григорія Білоуса «По той бік вимовленого слова» та інші.

На презентації книг-іменинниць у прес-службі обласної адміністрації перший заступник голови ОДА Петро Гаман зазначив, що книговидання за державні кошти надалі помітно зросте. Минулого року, наприклад, видавництвам Черкащини було перераховано з обласного бюджету понад 170 тисяч гривень, а нинішнього року ця цифра майже подвоїться.

Автори та видавці, подякувавши владі за підтримку, звернули увагу на животрепетні проблеми галузі. На нагальну необхідність ухвалення закону України «Про книговидання та книгорозповсюдження». Відсутність законодавчих актів не просто гальмує видавничий процес, а перешкоджає його існуванню. Тільки завдяки ентузіазму авторів книг, наголошували видавці, українське друковане слово пробивається у світ.

Черкаська область.

На знімку, справа наліво: директори видавництв Світлана Кандич («Вертикаль»), Олександр Третьяков («Брама-Україна»), Юлія Чабаненко (видавництво «Чабаненко Ю. В.»).