Прокуратура Миколаївської області порушила кримінальну справу за намір незаконно відшкодувати податок на додану вартість в особливо великих розмірах. Посадові особи одного з приватних підприємств обласного центру, яке займається операціями з металобрухтом, шляхом використання документів неіснуючих підприємств-постачальників незаконно сформували податковий кредит. Таким чином вони заявили до відшкодування ПДВ на 339 тисяч гривень. Втім податкова зупинила незаконні наміри підприємців.

Ще одне підприємство, яке займається оптовою торгівлею, умисно ухилялося від сплати податків в особливо великих розмірах. Під час документальної перевірки цього підприємства встановлено порушення Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» та Закону України «Про податок на додану вартість». В результаті підприємство не сплатило до бюджету податків на загальну суму 3,1 мільйона гривень. Посадові особи підприємства притягнені до кримінальної відповідальності.

Також порушено кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах службовими особами підприємства-зернотрейдера. Тут занижено суму податку на додану вартість більш як на 800 тисяч гривень.