Керівники пяти християнських церков України Української православної церкви Київського патріархату, Римо-католицької церкви, Української Греко-католицької церкви, Української християнської Євангельської церкви і Церкви християн віри євангельської України заявили про свою підтримку позиції Президента України Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради. Про це йдеться у зверненні церков до українського народу.

На думку релігійних діячів, унаслідок того, що «окремі представники політичних сил забули про свої передвиборні обіцянки і програми», виникла політична криза, яка в подальшому поглибилася через те, що «парламентські сили не змогли виробити взаємоприйнятні механізми співпраці». «Віримо, що політичні сили, відновивши через вибори довіру до себе, очистяться від підозр у нехтуванні волі виборців, а політична криза знайде своє розвязання, сказано в документі. Ми закликаємо всіх до молитви за мир і злагоду в нашій державі».

У свою чергу глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир виступив за ідею переговорів між Президентом і коаліцією. Під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком митрополит підкреслив, що церква підтримуватиме всі сили, які хочуть добра Україні і мирного врегулювання конфлікту.