Премєр-міністр України Віктор Янукович запропонував такий вихід із політичної кризи одночасно скасувати і указ Президента про дострокове припинення повноважень парламенту, і відповідні постанови Верховної Ради, схвалені після його видання, і розпочати переговорний процес із чистого аркуша. Як повідомив премєр на прес-конференції в Києві, він уже звернувся з таким проханням до Президента України. «Я звернувся особисто до Президента України Віктора Ющенка піти шляхом переговорів», — сказав В. Янукович. Ми готові розглянути всі вимоги опозиції і Президента і знайти в межах законів України і Конституції рішення. Піти на компроміс означає поступки з обох сторін».

Глава українського уряду також повідомив, що «з метою недопущення ескалації політичного конфлікту в Україні і попередження його переростання у громадське протистояння» звернувся із пропозицією долучитися до врегулювання конфлікту до авторитетних міжнародних посередників, зокрема, до Федерального Канцлера Австрійської Республіки Альфреда Гузенбауера, а до провідних європейських юристів з проханням надати експертні висновки про конфліктну ситуацію в Україні.

Окрім того, Премєр-міністр вважає за необхідне змінити склад Центральної виборчої комісії, сформувавши його за пропорційним принципом (адже, скажімо, нині у складі ЦВК немає жодного представника Партії регіонів), переглянути виборчий закон і терміни проведення виборів. І заради цього, підкреслив глава уряду, Верховна Рада не повинна припиняти свою роботу до кінця каденції.

В. Янукович також наголосив, що до вердикту Конституційного Суду неможливі будь-які дії з підготовки до позачергових парламентських виборів. І тільки рішення КС буде визначальним у тому, чи є конституційним чи ні президентський указ, і можливе повернення до питання про позачергові вибори.

«Шлях переговорів, діалогу, пошуків компромісу ще не вичерпано, переконаний премєр. Але, безумовно, питання про дострокові парламентські вибори треба зняти з порядку денного, принаймні до вердикту Конституційного Суду. Ми налаштовані на реалізацію переговорного процесу у межах Конституції і законів України. Якщо Президент і опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради, вирішальне слово має сказати народ».

Відповідаючи на запитання, чи розпочала вже Партія регіонів підготовку до позачергових парламентських виборів, лідер «регіоналів» заявив: коли буде призначено вибори, тоді Партія регіонів і розпочне підготовку. «Нас вибори не лякають, але ми проти того, щоб наші діти, майбутні покоління жили в неправовій країні», — сказав В. Янукович.