Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 4 квітня.

«Рома» (Італія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1. Рим. «Стадіо Олімпіко». 75 000 глядачів. Голи: Таддеї, 44, Руні, 60, Вучинич, 66.

«Рома»: Доні, Пануччі, Вільгельмссон (Вучинич, 62), Мексес, Тотті, Таддеї (Розі, 82), Ківу, де Россі, Перротта, Мансіні, Кассетті. Тренер Лучано Спаллетті.

«Манчестер Юнайтед»: ван дер Саар, Гайнце, Фердінанд, Браун, Роналду, Руні, Гіггз (Саа, 77), Керрік, Скоулз, Сульшер (Флетчер, 72), ОШі. Тренер Алекс Фергюсон.

Уже на 34-й хвилині «МЮ» залишився в меншості, після того, як Скоулз за вісім хвилин примудрився отримати дві жовті картки і був вилучений з поля після фолу на Тотті. Скористатися несподіваною чисельною перевагою «Рома» не забарилася. Після удару Таддеї мяч зрикошетив від оборонця і, дезорієнтувавши воротаря, залетів у ворота.

У перерві про себе з не найкращого боку нагадали англійські вболівальники, котрі влаштували бійку на трибунах. Але їх швидко приборкала італійська поліція, до якої також буде чимало запитань в УЄФА.

А на 60-й хвилині швидка контратака «МЮ», яку розпочав ван дер Саар, закінчилася відмінною передачею в карний майданчик римлян на Руні. Той прийняв мяча на груди, обіграв оборонця і ударом метрів з десяти влучив у кут воріт.

Проте «Рома» таки домоглася свого. Через шість хвилин ван дер Саар парирував потужний удар Мансіні. Та першим на добивання встиг Вучинич. Отож перед матчем у Манчестері мало хто віддаватиме першість комусь із конкурентів. Хоча певну перевагу, зважаючи на чинник свого поля, має «МЮ».

«Челсі» (Англія) — «Валенсія» (Іспанія). 1:1. Лондон. «Стемфорд брідж». 38 065 глядачів. Голи: Сілва, 30, Дрогба, 53.

«Челсі»: Чех, Е. Коул, Корвалью, Террі, Лемпард, Обі Мікель (Д. Коул, 74), Баллак, Діарра, Калу (Райт-Філліпс, 74), Дрогба, Шевченко. Тренер Жозе Моуріньйо.

«Валенсія»: Канісарес, Мігель, Дель Орно, Айяла, Альбельда, Вілья (Лопес, 90+3), Вісенте (Ангуло, 58), Гоакін (Віана, 87), Альбіоль, Сілва, Моретті. Тренер Енріке Флорес.

Нічию в цьому поєдинку можна вважати невдачею команди Жозе Моуріньйо. Іспанські «летючі миші» не знітилися перед «Челсі» і цілком заслужено добилися саме такого результату.

Зовсім не клеїлася гра в диспетчера лондонців Лемпарда. Не можуть занести до свого активу цей поєдинок Шевченко, та й інші гравці «Челсі» також. Цього разу вони наразилися на неабиякий спротив класного суперника. Можна не сумніватися, що Енріке Флорес у домашньому матчі відповідно налаштує підопічних, озброїть їх саме тією тактикою, котра має принести їм підсумковий успіх. Хоча і футболісти «Челсі», либонь, викидати білий прапор не збираються. Одне слово, інтрига зберігається.

На знімку: Андрій Шевченко бореться за мяча.

Фото АФП.