На черговій сесії Вінницької облради депутати відхилили пропозицію фракції БЮТ розпочати роботу з обговорення незапланованого питання про політичну ситуацію в області та державі. Це питання не на часі, наголошували депутати з інших фракцій. Утім, порушники спокою знов нагадали про себе під час прийняття рішення про давання дозволу на приватизацію низки обєктів комунальної власності. Вони заблокували приватизацію майже всіх запропонованих обєктів.

Не допомогло й розяснення голови територіального управління Фонду держмайна у Вінницькій області Петра Гижка. Він пояснив, що за чинним законодавством перевагу на отримання права на приватизацію має той, хто вже затратив на даний обєкт не менш як 25 відсотків власних коштів від залишкової вартості. Саме про такі обєкти йшлося. Проте бютівці наполягали на їх реалізації через аукціон.

Голова облради Григорій Заболотний зазначив, що від такого блокування обласний бюджет втратив 2,6 мільйона гривень. Це кошти, які планували отримати від приватизації запропонованих обєктів. До того ж порушено права підприємців на приватизацію. Не виключено, що вони звернуться до суду. Бо закон на їхньому боці. І тоді облрада ще й буде змушена сплатити судові витрати.

Керівник фракції БЮТ в облраді Юрій Мельник запевняв, що це рішення не має під собою політичних мотивів. За його словами, кожен обєкт потребує детального аналізу. Його слід зробити в період до наступної сесії.

Зате депутати були одностайні у прийнятті обласної програми створення безпечних умов праці на виробництві. Саме це питання стояло першим у порядку денному. На виконання цієї програми з обласного бюджету на три наступні роки виділено 1,5 мільйона гривень. Депутати також прийняли рішення про відновлення в районах структур з охорони праці, ліквідованих на державному рівні 2000 року.

Вінницька область.