Саме так треба назвати недільне спортивне дійство на стадіоні по вулиці Немировича-Данченка, 2 в Печерському районі Києва. Боротьба за майбутнє цього останнього на Печерську доступного молоді стадіону зі стандартним футбольним полем і біговими доріжками наближається до фіналу.

А почалася вона з того, що Київський національний університет технологій і дизайну передав споруду і прилеглу територію якимось утаємниченим інвесторам. А ті проектують на цьому місці 200-квартирний елітний будинок з паркінгом на 350 легковиків. Для підприємливих громадян це солідні прибутки, бо продаж житла в центрі столиці справа надто вигідна.

За команду захисників стадіону виступають більш як тисяча громадян з навколишніх будинків, які звернулися з листом до міськради з проханням скасувати своє рішення про забудову на цьому місці; 34 народні депутати, які попросили своїх колег із Печерської районної і Київської міської рад прислухатися до думки виборців. Народний депутат України Олександр Ткаченко надіслав з цього питання депутатський запит Премєр-міністрові Віктору Януковичу. На стадіоні часто збираються на мітинги протестувальники.

Минулої неділі з ініціативи народних депутатів різних скликань Анатолія Матвієнка, Олександра Гудими та Ігоря Юхновського на стадіоні відбулося спортивне свято. Зібралося більш як дві сотні чоловік, кожний другий із яких став учасником змагань. У центрі уваги був футбольний матч юнаків з навколишніх будинків і шкіл. Конкурс дитячого малюнка на асфальті виграв десятирічний Женя Калужин, а в кидках у ціль тенісним мячем — 70-річний Олександр Кучеренко. У жонглюванні мячем не було рівних Ігорю Ралку, а в підтягуванні на турніку Романові Білявському.

Усім дітям, учасникам змагань, організатори вручили подарунки, а переможцям почесні грамоти.